Подкрепата за икономиката да върви успоредно с увеличаване на заплатите.

...
 Подкрепата за икономиката да върви успоредно с увеличаване на заплатите.
Коментари Харесай

Нинова: Подкрепата за икономиката да върви успоредно с увеличаване заплатите на работниците

 Open photo

 

„ Подкрепата за стопанската система да върви паралелно с увеличение на заплатите. Минималната заплата би трябвало да се вдигне на 850 лева за 2023 година Ние помогнахме на фабрики и заводи с обезщетения за тока и по този начин те оцеляха през зимата и не редуцираха служащите. Тази помощ би трябвало да продължи, само че чакаме от работодателите да покачват заплатите на служащите. Инфлацията стопява приходите им и би трябвало да се погрижим през зимата да се усещат предпазени. Посещавам доста заводи. В срещите управленията споделят, че имат доста поръчки. В разследване на рецесията веригите на доставки се съкратяват. Много западни компании реалокират производствата си у нас. Това е опция, която не трябва да пропиляваме. Високите цени на тока и газа са проблем и незабавно би трябвало да наложим таван на цените, обезщетения и поддръжка за енергийно небогати, за семействата и за работещите небогати. “

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при визитата си на цех „ ММ Механикс “ в Пазарджик.

 

Заедно с нея бяха лидерът в Пазарджик Драгомир Стойнев, втората в листата Петя Цанкова и третата Лиляна Мърхова-Присадникова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР